Nagyvilág

Tusk szerint Merkel és Orbán nézetei összeegyeztethetőek

Sőt, össze is kell egyeztetni, különben a választók brutális válaszokat fognak keresni a válságok megoldására – vélte az Európai Tanács elnöke.

„Ha az Európai Néppárt nem látja be, hogy Angela Merkel és Orbán Viktor nézetei összeegyeztethetőek, és a kettő csak együtt tud teljes körű választ adni a kihívásokra, akkor a választók más, radikális és brutális válaszokat fognak keresni a válságok megoldására” – erre figyelmeztetett Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Az Európai Néppárt megalapításának negyvenedik évfordulóján rendezett ünnepségen Tusk kijelentette: rendkívül büszke rá, hogy egy pártcsaládba tartozik Joseph Daullal, a Néppárt elnökével, Angela Merkel német kancellárral, Orbán Viktorral, Manfred Weber EP-frakcióvezetővel, valamint Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és Bojko Boriszov bolgár kormányfővel.

Tusk szerint a különbözőségeknek nem kell feltétlenül konfliktusokat jelenteniük. Úgy vélekedett, „azt kell keresni, ami összeköt, és nem azt, ami elválaszt egymástól”. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik