Nagyvilág

Aknákból épített kerítést magának egy ukrán gazda

Zömében éles lövedékek felhasználásával készített kerítéssel vette körbe a családi házát a kelet-ukrajnai frontvonalhoz viszonylag közel eső Melitopol egyik lakosa

A Zaporizzsja megyei férfi részben a donbásszi harcvonalból származó, részben a saját telkének földjében talált második világháborús lövedékek felhasználásával hegesztette össze ijesztő kerítését. Vélhetően úgy ítélte meg, hogy a fel nem robbant ágyúlövedékek, akna- és kézigránátok, valamint rakéták megfelelő elrettentésül szolgálnak majd az illetéktelen behatolókkal szemben.

A hatóságok a szomszédok feljelentése nyomán vizsgálták meg a furcsa tákolmányt, és rémülten állapították meg, hogy a robbanószerkezetek jelentős része nincs is hatástalanítva.

Jelenleg tűzszerészek tanulmányozzák, hogy miként tudnák szétoperálni a kerítést anélkül, hogy az egész ne repüljön a levegőbe.

Azt már megállapították, hogy az ezermester telekgazda ponthegesztést alkalmazott, ezért nem léptek működésbe a hőhatásra a robbanószerkezetek detonátorai. A rendőrség pedig azt vizsgálja, miként kerülhettek a férfi birtokába a kelet-ukrajnai harci övezetből származó lövedékek, írja a Korrespondent.

Kép: rendőrségi fotó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik