Nagyvilág

Putyin: Moszkva továbbra is kész együttműködni Damaszkusszal

Oroszország kész folytatni az együttműködést szíriai partnereivel a terrorizmus elleni küzdelemben, az elkövetők pedig nem kerülhetik el a felelősségre vonást - szögezte le Vlagyimir Putyin abban a részvéttáviratban, amelyet a hétfői, Latakia tartományban elkövetett, számos polgári áldozatot követelő terrortámadásokat követően küldött szíriai partnerének, Bassár el-Aszadnak.

Putyin szerint a tragédia újabb bizonyíték “a szíriai nép ellen véres háborút kezdeményezett” terrorcsoportok “barbár és embertelen” mivoltára. Az orosz elnök őszinte együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és gyors felépülést kívánt a sebesülteknek.

A Dzseblában és Tartuszban robbantás-sorozatnak a szíriai rendőrség szerint több mint 100 halálos áldozata volt. A terrorcselekmények elkövetőjeként a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint az Ahrár as-Sám törökbarát radikális csoportosulás és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet jelentkezett.

Az orosz külügyminisztérium közleménye szerint a robbantások célja a február 27-én életbe lépett tűzszünet és a politikai rendezési folyamat megszakítása volt. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik