Nagyvilág

Járókelők mentették meg a nyíllal átlőtt fejű kóbor kutyát

A félénk ebet csak nagy nehezen tudták megfogni, hogy állatorvoshoz vigyék. A pekingi rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Rémisztő látvány fogadta a járókelőket előző hét csütörtökön egy pekingi metróállomásnál: egy fekete eb, akinek a fejét valaki átlőtte egy nyílvesszővel. A hivatalos kínai állami hírügynökség beszámolója szerint a kóbor kutya nagyjából déli 12 órakor jelent meg a kínai főváros művész negyedében lévő metróállomásnál.

kutya nyil

Szemtanúk elmondása szerint az eb kétségbeesetten próbált megszabadulni a fejébe fúródott vesszőtől. Többen is megpróbáltak segíteni neki, de a félénk kutya azonnal elszaladt, amikor meg akarták fogni. Végül több sikertelen próbálkozás után egy kávézóban sikerült több jószívű embernek megfognia az ebet, így orvoshoz tudták vinni.

kutya nyil01

Az állatorvosnál aztán kiderült, hogy a nyílvessző szerencsére nem ütötte át az eb koponyáját, csak a bőr alá fúródott be. A nyílvesszőt végül sikeresen el is távolították.

kutya nyil03

A kóbor kutya kezelései költségeit annak a kávézónak az egyik munkatársa fizette ki, ahol az ebet sikerült megfogni. A férfi a helyi sajtónak elmondta: a „Nagy Fekete” néven ismert ebet már két éve rendszeresen eteti. Elmondása szerint a kutyus egyáltalán nem agresszív, és korábbi bántalmazások miatt nagyon fél az emberektől.

kutya nyil04

A kutyus a kínai hírügynökség beszámolója szerint az ebnek az eset után egy állatmentő alapítvány keres valakit, aki örökbe tudja fogadni.

Közben a pekingi rendőrség nyomozást indított az ügyben, mert a nyílvessző alapján valószínűsíthető, hogy azt egy olyan nyílpuskából lőtték ki, aminek tartása engedélyköteles.

kutya nyil05

Ajánlott videó

Olvasói sztorik