Nagyvilág

Ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést Lengyelország

Júliusban több kiemelkedő nemzetközi eseményre kerül sor Lengyelországban, emiatt ideiglenesen visszaállítják a belső uniós államhatárt átlépők ellenőrzését - hívta fel a figyelmet a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a honlapján hétfőn közzétett figyelmeztetésben.

Július 8-9-én Varsóban NATO-csúcstalálkozót, július 25. és 31. között pedig Krakkóban világifjúsági napokat rendeznek, utóbbira ellátogat Ferenc pápa is.

Ezekhez az eseményekhez kapcsolódóan, a schengeni határellenőrzési kódexben foglaltaknak megfelelően Lengyelország ideiglenesen visszaállítja a belső uniós államhatárt átlépők ellenőrzését.

Az ideiglenes határellenőrzést a cseh, a német, a litván és a szlovák határszakaszokon állítják vissza, továbbá a tengeri határszakaszon és a repülőtéri határátlépőkön is.

Az ideiglenes határellenőrzést szúrópróbaszerűen fogják végezni a közúti, vasúti, tengeri, folyami és repülőtéri határátkelő-helyeken július 4. és augusztus 2. között – tájékoztatta a Lengyelországba készülőket a konzuli szolgálat. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik