Nagyvilág

Börtön járhatna a szexuális felvilágosításért Romániában

Börtönbüntetéssel sújtaná egy román parlamenti képviselő, ha az iskolákban a szülők írásos beleegyezése nélkül tartanak szexuális felvilágosító órákat - közölte  internetes oldalán hétfőn az erdélyi Krónika című lap.

Ninel Peia volt szociáldemokrata párti (PSD) parlamenti képviselő erről kidolgozott törvénytervezetét azzal indokolta, hogy a szexuális felvilágosítás örve alatt az iskolákban fű alatt a pornográfiát vezették be. A Törvény a gyermekkor ártatlanságáért című tervezet értelmében három hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal lenne sújtható az a tanár, aki a szülő vagy a gyám írásos jóváhagyása nélkül szexuális nevelést folytatna az óvodákban, illetve az elemi és általános iskolákban.

Vannak olyan iskolák, ahol 10 éves kislá­nyok szégyenkezve hagyják ott ezeket az órákat, vannak olyan fiúk, akik már nem értik, mit jelent a család, vagy hogy miért nincs semmi rossz abban, ha velük azonos neműek iránt éreznek szexuális vonzalmat

– fogalmazott Peia az erdélyi lap szerint

Peiát márciusban kizárták a PSD-ből, miután azt sugallta, hogy az Arges megyei csecsemők tömeges megbetegedését nem baktériumfertőzés, hanem a kötelező védőoltás váltotta ki. A politikus korábban azzal az összeesküvés-elmélettel állt elő, miszerint a bukaresti Colectiv klubban kirobbant tűzvészt szándékosan idézték elő, az azt követő utcai tüntetésekre “rátelepedve” pedig egyesek – egy budapesti egyetemen kidolgozott terv alapján – Románia feldarabolására törekedtek.

A romániai iskolákban jelenleg is csak előzetesen aláírt szülői beleegyezés alapján tartanak szexuális felvilágosítást a felsősöknek az “Egészségügyi nevelés” elnevezésű, az étkezési szokásoktól a sportolás fontosságáig sok mindenre kiterjedő választható tantárgy keretében.

A bukaresti tanfelügyelőség szóvivője szerint erre az órára országos szinten a szülők hat százaléka íratta be gyerekét.

Romániában évente hat-hétszáz 15 év alatti lány esik teherbe: az összlakossághoz viszonyított arányuk háromszor akkora, mint az európai uniós átlag. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik