Nagyvilág

Egyiptomi gép: bármilyen forgatókönyv elképzelhető

Az egyiptomi elnök mondta ezt.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi miniszterek és parlamenti képviselők előtt fejtette ki, hogy jelenleg bármilyen forgatókönyv elképzelhető. Arra kérte a jelenlévőket, ne hangoztassák, hogy egy bizonyos forgatókönyv valósult meg. Hozzátette:

(a vizsgálat) hosszú időt vehet igénybe, de senki nem rejtheti el ezeket a dolgokat. Amint meglesznek az eredmények, tájékoztatni fogjuk az embereket.

Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel – 56 utassal és tízfős személyzettel – a fedélzetén csütörtök hajnalban tűnt el a radarernyőkről. Az utasok között 30 egyiptomi és 15 francia, két csecsemő és egy gyermek foglalt helyet. Az egyiptomi hatóságok már az eltűnés napján valószínűsítették, hogy a gép lezuhant, de hogy miért, azt továbbra is csak találgatni lehet.

Seríf Fathi egyiptomi légi közlekedési miniszter pénteken úgy fogalmazott, hogy semmilyen lehetőséget nem zárnak ki, terrortámadásét sem, és utóbbinak nagyobb a valószínűsége, mint hogy műszaki hiba okozta a katasztrófát. Viszont egyelőre senki nem vállalta magára a támadást.

(Kiemelt kép: Europress Fotóügynökség)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik