Nagyvilág

Trump reakciója a lezuhant gépre megmutatja, milyen veszélyeket rejtene az elnöksége

Mire másra is használhatta volna Donald Trump a csütörtökön lezuhant Egyptair repülőszerencsétlenséget, mint arra, hogy visszavágjon Hillary Clintonnak. Clinton nemrégiben azt mondta, Trump képzetlen ahhoz, hogy elnök legyen, erre jött most a republikánus elnökjelölt válasza.

Az, hogy Hillary szerint a muszlimok beutazásának átmeneti betiltása – amelyet ő a muszlimok betiltásának nevez – elősegíti a terrorizmust, azt bizonyítja, hogy Bernie Sanders-nek igaza volt, amikor azt mondta, Hillary nem alkalmas az elnöki pozícióra.

Trump tovább ment.

Nézzék meg azt a vérontást, ami szerte a világon zajlik, beleértve a World Trade Centert, Párizst vagy Brüsszelt, és még számtalan más helyet. Hillary és a mi tudatlan elnökünk soha nem fogja azt a kifejezést használni, hogy radikális iszlám terrorizmus. Ja, és kérdezzék meg Hillary-t, ki robbantotta fel a repülőt. Az ítélőképessége hibás és teljesen alkalmatlan arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen ezekben a nehéz időkben.

Nem sokkal azután, hogy eltűnt a Párizsból Kairóba tartó gép, Trump azt írta Twitteren:

úgy néz ki, mint egy újabb terrortámadás.

Hiába az egyiptomi légi hatóságok embereinek kérése, hogy hagyják abba a spekulációt, amíg nincs megerősítés arról, mi történt valójában.

Aztán megszólalt Clinton is.

Tudom, mennyire nehéz munka ez, és azt is, hogy határozottnak, erősnek és okosnak kell lennünk. Azt megállapítom, hogy Trump nem alkalmas arra, hogy ő legyen az amerikai elnök. Az állítások, amiket mond, és ezek következményei nem csak sértőek az emberekre nézve, hanem egyenesen veszélyesek.

(Politico)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik