Nagyvilág

Kiengedtek egy terrorgyanú miatt őrizetbe vett férfit Belgiumban

Kapcsolatban állhatott a párizsi merénylőkkel.

Szabadon engedtek Brüsszelben egy férfit, akit a novemberi párizsi merényletekkel kapcsolatban tartottak fogva – közölte a belga szövetségi ügyészség.

A 29 éves Zakaria J-t terrorista csoportban, valamint terrorcselekményekben való részvétel vádjával állították elő. Korábban Brüsszel Molenbeek negyedében fogták el marokkói társával együtt, de sem fegyvert, sem robbanószert nem találtak náluk. A marokkói férfit már a letartóztatását követő héten elengedték. A hatóságok nyilvántartásában az szerepelt, hogy a két férfi kapcsolatban állt a novemberi párizsi merényletek elkövetőivel.

Eközben a belga Fenyegetésértékelési Elemző Testület javaslatára visszavonták hat, feltehetően terrorista szervezetben harcoló belga állampolgár személyi igazolványát. A hivatal már január elején kilátásba helyezte, hogy visszavonja vagy érvényteleníti azoknak az okmányait, akikről bizonyítható, hogy külföldre távoztak és ott szélsőséges csoportokhoz csatlakoztak.

Márciusban egy verviers-i férfi okmányait azután vonták vissza, hogy feltűnt az Iszlám Állam propagandavideójában, és brüsszeli célpontok elleni támadásra szólított fel. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik