Nagyvilág

Újabb taslit osztott ki az ausztrál kormánynak az Uber

Lassan de biztosan nyeri a csatákat a legalizálásért folytatott harcban az Uber egész Ausztráliában, de Victoria államban egyelőre nem jutottak egyről a kettőre.

A kormány több nagyobb városban, így Melbourne-ben sem legalizálta még a fuvarmegosztást végző cég tevékenységét, de megtette helyette a bíróság.

Szerdán Nathan Brenne Melbourne-i sofőr pert nyert az állam ellen. 900 ausztrál dollárra büntették, amiért állítólag jogtalanul Uberezett.

A férfire még tavaly decemberben rótták ki a bírságot és egyúttal kötelezték az eljárás díjának megfizetésére is. Az ABC News értesülései szerint a mostani döntés értelmében a büntetést törölték a nyilvántartásból.

A kormányintézkedések és a folyamatos taxis tüntetések ellenére az Uber az elmúlt időszakban tovább terjeszkedett Melbourne-ben, áprilisban pedig elindította saját ételszállítói szolgáltatását UberEats néven.

Victoria állam közlekedésügyi minisztere a Mashable Australia megkeresésére úgy fogalmazott, a szerdai határozat jól mutatja az ügy komplexitását.

Matt Denman, az Uber Victoria vezérigazgatója boldogan fogadta a legfrissebb híreket.

Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Brenner megnyerte a perét és visszatérítik számára a bírság összegét. A bocsánatkérés ideje lejárt. A kormánynak hallania kell a több ezer ember hangját, akik nap mint nap a mi fuvarmegosztó szolgáltatásunkat választják

– fogalmazott Denman.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik