Nagyvilág

Betonelem zuhant egy gyerekkocsis anyukára – videó

Egy tizenkettedik emeleti erkély darabja zuhant a fiatal anyukára Szentpétervárott egy lakóház lépcsőházi bejárata előtt.

Egyetlen másodpercen múlt, hogy nem a kisbabát találta telibe a betondarab, amely egy balesetveszélyes erkélyről vált le az egyik szentpétervári lakótelepen. A történteket egy térfigyelő kamera rögzítette. Az anyuka éppen megtolta a gyerekkocsit a bejárat felé, amikor a lezuhanó betonelem fejen találta. A fiatalasszony eszméletlenül terült el a helyszínen.

A sérültet azonnal kórházba szállították, ahol életmentő műtéten esett át. Orvosai szerint, bár állapota súlyos, az élete nem forog veszélyben. Ám nem kizárt, hogy élete végéig rokkant marad.

Az eset kapcsán rendőrségi nyomozás indult. Kiderült ugyanis, hogy a betonelem egy 12. emeleti erkélyről vált le. A helyi lakók már több ízben szorgalmazták az ingatlankezelőnél a ház tatarozását, amelyek erkélyei szinte kivétel nélkül életveszélyes állapotban vannak. A vállalat azonban már több mint két évtizede nem reagál a panaszokra – adta hírül a Vesztyi hírügynökség.

Olvasói sztorik