Nagyvilág

Több száz kutyát ölt meg egy férfi mérgezett nyilakkal

A kínai hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint több száz kutyát ölt meg az ország keleti részén található Jiangsu tartományban – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a férfi és bűntársa egy mérgezett nyilakat kilövő számszeríjjal ölte meg az ebeket, majd a kilőtt állatok tetemét eladták. Azt a helyi sajtó nem közölte, hogy kik vették meg a kutyák maradványait, de feltehetően éttermek vásárolták meg, hogy az ebek húsát után felszolgálják.

A hatóságokat egy falusi férfi riasztotta, miután két kutyáját is megmérgezték, majd két férfi a tetemeket magával vitte és elmenekült a helyszínről. Az ügyön dolgozó egyik rendőr a helyi sajtónak elmondta:  a kutyalopásoknak  „nagyon káros hatása van a társadalomra”, mivel „sokan éveket töltenek együtt kutyájukkal, és különleges kapcsolat alakul ki köztük”, és „háziállatuk elvesztése összetöri a szívüket”.

Kína egyes részein a kutyahús igazi csemegének számít, de az ebek elfogyasztása az utóbbi évtizedekben egyre szélesebb körben vált elfogadhatatlanná a kínaiak körében, ahogy egyre többen és többen kezdtek el házi kedvencként tartani kutyát. Az ázsiai országban sokan már utálattal tekintenek a kutyahúst felszolgáló éttermekre, de még jobban gyűlölik azokat az embereket, akik gazdis kutyákra „vadásznak”, hogy aztán mészárszékeknek adják el az ellopott ebeket. Annyira, hogy már több kínai faluban is előfordult, halálra verték a lakók az elfogott kutyatolvajokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik