Nagyvilág

Felgyújtotta a rablót a benzinkutas – videó

Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy brazil bűnözőt, akit egy benzinkút kirablása közben etanollal locsolt le a fegyverrel fenyegetett benzinkutas – jelentette a helyi sajtó. A rabló azután lobbant lángra autójában, hogy elsütötte fegyverét, és az begyújtotta a rá és autójára locsolt üzemanyagot. Az esetet a benzinkút biztonsági kamerája rögzítette.

Az eset vasárnap hajnalban történt a Rio de Janiero közelében található São João de Meriti városában. A Globo televízió beszámolója szerint Luis Romario Fernandes beállt tankolni autójával, majd miután a kutas telitöltötte járművét, pisztolyt szegezett rá, pénzt követelve.

A kutas az összes nála lévő pénzt átadta neki, de az nem volt elég a rablónak, aki közölte: „Ha nem adsz több pénzt, és ki kell szállnom az autóból, azt nagyon megbánod”. A kutas ekkor hátranyúlt, levette a töltőpisztolyt, és az ablakon át etanollal locsolta le az autójában ülő rablót. Fernandes ekkor rálőtt a kutasra, akit nem talált el. A lövés miatt azonban belobbant a rálocsolt etanol.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a rabló testének 87 százalékán szenvedett égési sérüléseket, és jelenleg is életveszélyes állapotban van.

felgyujott-rablo
A rabló autója a tűz eloltása után

A helyi rendőrkapitány az esettel kapcsolatban közölte, hogy nem tanácsolják az embereknek, hogy így védekezzenek a bűnözők ellen. „Most lehet, hogy bejött” – közölte Roberto Cardoso, hozzátéve, hogy az áldozatnak nem lett volna szabad ezt tennie, mert azzal saját magát is veszélybe sodorta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik