Nagyvilág

Sok halálos áldozata van a kínai földcsuszamlásnak

Huszonkét holttestet találtak eddig a Kína délkeleti részén történt földcsuszamlás után, tizenheten pedig még mindig nem kerültek elő – mondták el a helyi hatóságok hétfőn.

A csuszamlás vasárnap hajnali öt óra körül következett be a Fucsien tartománybeli Tajning megye hegyvidéki részén. Az ottani vízerőmű építkezésén dolgozó munkások szálláshelyeire és egy irodára mintegy 100 ezer köbméter sár és szikla zúdult a heves esőzések okozta földcsuszamlás során.

Heten sérülésekkel túlélték a balesetet, köztük vannak, akiket csonttöréssel szállítottak kórházba. Két, korábban eltűntként számon tartott ember sértetlenül került elő.

“Aludtunk, amikor a hegy nagyon erősen elkezdett remegni, és mielőtt még feleszméltünk volna, homok és sár ömlött a szobánkba”, mesélte az egyik túlélő, aki három társával együtt úgy élte túl a katasztrófát, hogy behúzódott egy tartóoszlop tövébe.

A zuhogó eső nehezíti a mentési munkákat, és egy illetékes tartományi vezető szerint hamarosan ki kell üríteni a környéket, hogy az esetleges további katasztrófák ne szedhessenek több áldozatot. A helyszínen több mint hatszázan kutatnak az eltűntek után.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik