Nagyvilág

Hihetetlen okból perelte be munkáltatóját egy francia férfi

Azért perelte volt munkáltatóját Frédéric Desnard, mert túlságosan unalmas volt a munkája. A Párizsban élő, 44 éves férfi 358 ezer eurót (több mint 112 millió forintot követel) a parfümcégtől, amelyik szerinte felelős mentális, és fizikai egészségének megromlásáért.

Bírósági keresetében a férfi azt állítja, hogy bár korábban az ambícióit maximálisan kielégítő, vezető pozícióban volt a cégnél, négy évvel ezelőtt lefokozták, és teljesen értelmetlen, haszontalan feladatokat adtak neki, már amikor egyáltalán adtak neki bármilyen feladatot. Desnard szerint a vállalat azért járt el így, mert nem akarták már foglalkoztatni, ha viszont kirúgják, végkielégítést kellett volna fizetniük, ezért aztán megpróbálták rávenni a férfit, hogy mondjon fel.

Desrand azonban attól tartva, hogy a gazdasági nehézségekkel küzdő Franciaországban nem talál majd magának megfelelő állást, inkább kitartott, bár ahogy fogalmaz: halálra unta magát, és rosszul volt attól, hogy a nagy semmiért veszi fel a havi nagyjából 6700 eurós (kétmillió forintos) fizetését.

Az időszak, amit a férfi egy hosszú, pokoli rémálomhoz hasonlít, epilepsziát, álmatlanságot, depressziót, és gyomorfekélyt okozott neki. Desrandot végül két év szenvedés után rúgták ki, miután egy autóbaleset miatt másfél hónapnál hosszabban volt betegszabadságon.  Az ügyben július végén várható ítélet.

(Washington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik