Nagyvilág

Szex közben ölte meg barátnőjét az iskolabál után

Egy texasi bíróság 25 évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy houstoni fiatalembert, aki két éve szex közben megölte barátnőjét a nagyjából a magyar szalagavatónak megfelelő iskolai bál után – jelentette a helyi sajtó. A most 20 éves Eddie Herrera ellen súlyos testi sértés, és nem emberölés vádjával indítottak eljárást a 17 éves Jackie Gomez halála miatt, aki azután vesztette életét, hogy Herrera szex közben fojtogatta.

Herrera az őt kihallgató rendőröknek elismerte, hogy fojtogatta barátnőjét szeretkezés közben, de azt állította, hogy ezt csak a lány kérése tette, és állítása szerint utána még életben volt. A pár az iskolai bál után egy szállodai szobában töltötte az éjszakát, amit a fiú anyja vett ki a számukra. Az anyuka emellett két üveg whiskey-t, valamint nagyjából húsz darab fájdalomcsillapítót, hidrokodont is adott a fiataloknak, akik a pirulák és az italok nagy részét el is fogyasztották.

Herrera állítása szerint a szex után mindketten elaludtak és csak másnap felébredve vette észre, hogy barátnője nem él. Az ügyészek ezt megkérdőjelezték. Szerintük „nagyobb a valószínűsége” annak, hogy a lány már a fojtogatás közben elvesztette az eszméletét, és Herrera beájult mellé az ágyba.

A halottkémi vizsgálat nem tudta megállapítani, hogy a lány a gyógyszerekbe, vagy a fojtogatásba halt bele, így Herrera ellen nem emberölés vádjával indítottak eljárást, hanem párkapcsolatban elkövetett súlyos testi sértés vádjával.

A fiatalemberre az ügyészség legalább 40 évig tartó börtönbüntetés kiszabását kérték, míg ügyvédje felfüggesztett börtönbüntetést javasolt. A bíróság végül 25 évig tartó börtönre ítélte barátnője halála miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik