Nagyvilág

Franciaország nemet mond az elefántcsont-kereskedelemre

Ezt a francia környezetvédelmi miniszter, Ségoléne Royal jelentette be Nairobiban május elsején. Royal elmondta, hogy Franciaország szerte teljesen betiltják az elefántcsontok-kereskedelmét, valamint ezentúl aktívabban részt vesznek az afrikai országok elefántvédő akcióiban. Az új tilalom szigorúan vonatkozik mindenféle elefántcsontra, beleértve a régiségeket is.

A miniszter továbbá kijelentette, hogy feltett céljuk az egész törvényt nemzetközi szintre emelni, hogy a tilalom egész Európában érvényben lehessen. A Nemzetközi Állatjóléti Alap felmérései szerint minden 15. percben megölnek egy elefántot a csontjai miatt, ez azt jelenti, hogy évente több mint 25 ezer állattal csökken az elefántpopuláció.

A francia NGO Robin des Bois alapítvány szerint évente közel egy tonnányi elefántcsontot értékesítenek az országban, ez a szám most a következő időszakban jelentősen lecsökkenhet. Francországban utoljára 1990-ben szigorították a szabályokat, előtte gyakorlatilag semmilyen erre vonatkozó szabályozás nem volt érvényben.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik