Nagyvilág

Halálosan fenyegetik egy vegán étteremlánc tulajdonosait

Rengetegen gyűlölték meg a népszerű, kaliforniai, vegán-étteremlánc, a Grtaitude Cafe tulajdonosait. A hatvanas házaspár, Matthew és Treces Engelhart fotója úgy kering a közösségi portálokon, mint egy körözési plakát, emberek, akik annyira tisztelik az élet szentségét, hogy semmilyen állati eredetű táplálékot sem hajlandók fogyasztani, Engelharték vérét szomjazzák, sokan közülük halálos fenyegetésekkel bombázzák őket.

Mindezt azért, mert a házaspár nem csinált titkot abból, hogy egy ideje, alkalmanként húst is fogyasztanak. A San Fraciscótól északra található farmjukon néha hamburger is kerül az asztalra, ráadásul van egy hűtőládájuk is, tele marhahússal.

Fotó: Facebook / Gratitude Cafe
Fotó: Facebook / Gratitude Cafe

Engelharték egy régebbi blogbejegyzésben vallottak arról, hogy 40 évnyi vegetarianizmus után, miért kezdtek el újra húst is fogyasztani. Azt írták, rájöttek, így működik a természet: a marhák például hatalmas áldozatot hoznak az élet körforgásáért, de a préda szerepét a teremtő osztotta rájuk. Törzsvendégeik közül sokan annyira felháborodtak ezen, mintha Engelharték a nekik felszolgált ételekbe csempésztek volna húst.

A halálos fenyegetések mellett, a Gratitude Cafe elleni bojkottra felhívó oldal indult a Facebookon, az éttermek elé tüntetést szerveztek, és szabályos mozgalom alakult, hogy a Gratitude minél több negatív értékelést kapjon a közösségi oldalakon.

Az Engelhart házaspár csalódott, szomorú és felháborodott. Nem értik, hogy a személyes életükben hozott döntéseknek mi közük van az üzlethez, és megrémíti őket, hogy az emberek felhergelt csőcselékként viselkednek.

Engelharték 2004-ben nyitották első éttermüket San Franciscóban. Ahogy a vegetarianizmus egyre divatosabbá vált, a Gratitude terjeszkedett, és olyan hírességek kedvelt helyévé vált, mint Beyoncé vagy Gwyneth Paltrow. A házaspárnak jelenleg öt étterme van Dél-Kaliforniában.

(The Guradian, Time)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik