Nagyvilág

Babával ment ülésre, kizárták a képviselőnőt

Bevitte volna féléves gyerekét a szlovák parlamentbe a képviselőnő, de a házelnököt helyettesítő Bugár Béla azt mondta, hogy nem lehet. Végül csak született megoldás a kérdésre.

Ugyanaz a botrány játszódott le a szlovák parlamentben, mint nemrég a spanyolban: abból lett balhé, hogy egy képviselőnő a kisgyerekét is magával akarta vinni az ülésterembe. A Nol.hu cikke szerint Simona Petríket azért nem engedték be, mert vele volt féléves kisfia. A műtét után lábadozó házelnök helyettese, Bugár Béla egyetértett a döntéssel, amit így indokolt:

A házszabály szerint a tanácskozás színhelyére csak a képviselők léphetnek be, mások nem. Síró csecsemők pedig semmiképpen sem tartózkodhatnak ott. Ráadásul valamelyik honatya influenzás lehet, s megfertőzheti őket, hiszen nyilván még nem kapta meg a szükséges védőoltásokat.

A szlovák sajtóban és közösségi oldalakon botrány lett ebből, Petrík pedig amiatt panaszkodott, hogy nincs a parlamentben olyan helyiség, ahol szoptathatna vagy pelenkázhatna. Váratlan helyről jött a megoldás: a Szabadság és Szolidaritás egyik képviselője hamarosan szülni fog, és a derék Lucia Nicholsonová felajánlotta, hogy a pártjának juttatott egyik dolgozószobáját alakítsák át. Itt majd lehet pelenkázni, szoptatni, az asszisztensek pedig vigyázhatnak a gyerekekre. Bugár elfogadta a javaslatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik