Nagyvilág

Felrobbantottak egy muszlim imaházat Oroszországban – videó

Robbanóanyagot találtak, majd semmisítettek meg egy “illegálisan működő” muszlim imaházban az oroszországi Szamara városa mellett a szövetségi hatóságok.

A detonációt videóra vették, az épület jelentős része elpusztult. Egy név nélkül nyilatkozó forrás a szövetségiektől azt mondta, “túl veszélyes” lett volna elszállítani a robbanóanyagot – számolt be az rt.com.

A tűzszerészek kutyák bevetésével találtak rá a rejtekhelyre és a körülbelül egy kilogramm tömegű, ismeretlen eredetű robbanóanyagra.

Az imaházat a szunnita iszlám ultrakonzervatív szalafista követői használták; a gyülekezetet nem regisztrálták a helyi muszlim közösségnél – írja az rt.com.

Az épületben 53 fiatalt vettek őrizetbe a Szövetségi Biztonsági Szolgálat kommandósai. Az rt.com úgy tudja, legalább egy közülük az Iszlám Államot éltette az interneten.

A rajtaütést razzia is követte, amely során több házkutatást végeztek a biztonsági erők robbanóanyagot és fegyvereket keresve. A szövetségi forrás a lapot úgy tájékoztatta, hogy az őrizetbe vett csoport több tagja is Szíriában harcol a terrorszervezet oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik