Nagyvilág

Elfogták a kölni zaklatás főkolomposát

Épp egy plázában fosztogatott a férfi egy haverjával, amikor a biztonsági őr tetten érte őket. Elmenekültek, át a svájci határon, de elfogták őket.

Svájcban elfogtak egy 19 éves férfit, akiről feltételezik, hogy ő volt a nők szilveszteri kölni zaklatásának egyik fő felelőse – jelentette be csütörtökön a német rendőrség.

A gyanúsítottat egy 24 éves másik férfivel együtt Kreuzlingen észak-svájci városban vették őrizetbe. A két férfi a határ másik oldalán fekvő németországi Konstanzban egy bevásárlóközpontban fosztogatott, de az éjjeli őr ezt észrevette, és a nyomukba eredt. Amikor gyalog átlépték a svájci határt, az őr értesítette az ottani rendőrséget, ami elfogta a tetteseket.

A két férfi nemzetiségét nem hozták nyilvánosságra. A fiatalabb ellen európai körözést adott ki a kölni ügyészség. Kreuzlingenben úgy döntöttek, hogy a körözött fiatalt kiadják Németországnak.

Kölnben a rendőrség több mint 1500 bűncselekményről szerzett tudomást, amit szilveszter éjszakáján követtek el. Ezek között nagyon sok szexuális zaklatás és lopás volt. Hasonló esetek történtek más német városokban is. Összesen mintegy 120 elkövetőt gyanúsítottak meg. Közülük eddig csak hármat ítéltek el tolvajlásért. Zaklatási ügyben egy per indult Düsseldorfban, április 11-én egy marokkói állampolgár ellen. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik