Nagyvilág

Iszlamista szélsőségesek gyilkoltak meg egy melegjogi aktivistát Bangladesben

Hétfőn brutális eszközökkel végeztek egy ismert melegjogi aktivistával és egyik barátjával Banglades fővárosában, Dakkában - számolt be róla az MTI.

Két nappal korábban az Iszlám Állam dzsihadista szervezet tagjai egy egyetemi oktatóval végeztek hasonló módon.

Maruf Husszein Szorder dakkai rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint öt vagy hat ember hétfőn Dzsulhasz Mannannak, a bangladesi meleg, biszexuális és transznemű (LGBT) közösség első magazinja főszerkesztőjének az otthonához ment, egy futárszolgálat tagjainak adták ki magukat és bejutottak az épületbe.

Mannant és a lakásban tartózkodó egyik barátját több késszúrással meggyilkolták és a lakóház egyik biztonsági őrét megsebesítették.

Szemtanúk szerint az elkövetők Allahu Akbar! (Allah a legnagyobb) felkiáltással hagyták el az épületet.

Tavaly óta számos támadás történt vállaltan ateista, liberális értelmiségiek, újságírók, bloggerek vagy vallási kisebbségek tagjai ellen a többnyire muszlimok lakta országban. Az elkövetők rendszerint muszlim vallási fanatikusok, akik áldozataikat eretneknek tekintik.

Múlt szombaton egy 58 éves ateista egyetemi oktatót gyilkoltak meg az Iszlám Állam tagjai iszlámellenes megnyilvánulásai miatt. Az egyetemen angol nyelvet tanító férfit 2-3 motoros vette körbe az utcán, egy buszmegállóban. Támadói hosszú késekkel, machetékkel estek neki, és elvágták a torkát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik