Nagyvilág

Megjátszotta saját halálát egy férfi, és ez volt élete legjobb döntése

Nagyon nem bízott exnőjében a 31 éves Brad Sutherland, és nagyon úgy tűnik, hogy igaza volt. A tengerészgyalogosként szolgáló nő úgy bérelt fel egy embert a férfi megölésére, hogy a közös gyermekük ott játszadozott a háttérben.

„Azt akarom, hogy eltűnjön a képből” – mondta a nő a bérgyilkosnak, majd amikor az visszakérdezett, hogy biztosan ezt szeretné-e, habozás nélkül megerősítette: „azt akarom, hogy végleg eltűnjön.”

A bérgyilkos még egy darabig alkudozott a 29 éves Laura Buckingahmmel, elmondta a nőnek például, hogy többe fog kerülni a meló, ha azt szeretné, hogy balesetnek tűnjön. Közben többször is rákérdezett, Buckingham tényleg meg akarja-e öletni a férjét. Mivel mindig igen volt a válasz, a bérgyilkos elvette a kialkudott előleget, majd kisétált a nő kingstoni házának ajtaján.

fotó: Facebook
Brad Sutherland (fotó: Facebook)

Az egyezség szerint Brat Sutherlandnak szerdán kellett meghalnia, miután eljön a munkahelyéről, úton hazafelé. Néhány nappal később kopogtatott Buckingham ajtaján a bérgyilkos, és fotókat mutatott a férfi holttestéről, hogy bebizonyítsa, elvégezte a rábízott munkát. A katonanő ekkor kifizette a maradék pénzt.

A bérgyilkos ekkor megbilincselte megdöbbent megbízóját. Laura Buckingham nem egy gengszternek, hanem a tenneseei nyomozóiroda egy fedett ügynökének fizetett a Sutherland megöléséért. A férfi már hetek óta együtt dolgozott a nyomozókkal.

„Amikor először vittek el a rendőrkapitányságra, és elmondták, hogy mi a helyzet, azt hittem, csak szívatnak. Kerestem a rejtett kamerát” – mondta néhány nappal később a férfi a Daily Beast riporterének.

Amikor Sutherland végre megértette, hogy a gyermeke anyja valóban megpróbálja megöletni, kíváncsiságból rákérdezett az ügynöknél az árra. Az összeg hallatán sokkal jobban felháborodott, mint azon, hogy el akarták tenni láb alól.

„Viccel velem? Mindössze háromezer dollárt (830 ezer forintot) ér az életem? Annyit mint egy rohadt használt autó?” – fakadt ki?

Laura Buckingham (fotó: Facebook)
Laura Buckingham (fotó: Facebook)

A férfi azonban csak ez után ijedt meg igazán, amikor eszébe jutott, hogy mi lehet a kisfiával. „A gondolat, hogy egy embert, akit bérgyilkosnak hitt, beengedett a házba, amelyikben gyerekünk él, az bárminél jobban fáj.

A férfiúi szolidaritást nem lehet túlbecsülni. A Buckingham elleni nyomozás ugyanis azzal kezdődött, hogy a nő új barátja, Joseph Chamblin feljelentést tett. Chamblin szintén katona, történetesen mesterlövész, Buckingham először őt akarta megbízni a feladattal. A férfi egy ideig nem vette komolyan a nőt, de az nem tágított, újra és újra felhozta a témát, mert a fejébe vette, hogy Stuherland pert fog indítani ellene a gyermekük teljes felügyeletéért.

Amikor úgy egy hónap múlva Chamblin rájött, hogy nem tudja lebeszélni a nőt a gyilkosság gondolatáról, azt mondta neki, hogy nem lenne okos ötlet, ha ő maga csinálná, de tud valakit, akit segíthet. Aztán a beszélgetésük hangfelvételével bekopogott a Sheriff irodájának ajtaján.

A tengerészgyalogos hihetetlenül kemény döntést hozott. A letartóztatott Buckingham ugyanis várandós a közös gyermekükkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik