Nagyvilág

Izrael nem engedi a Golán-fennsíkot

Benjamin Netanjahu (benjamin netanjahu, )
Benjamin Netanjahu (benjamin netanjahu, )

A (Szíriától elcsatolt) Golán-fennsík hovatartozása választóvonal Izrael számára, a területnek meg kell maradnia a zsidó állam részeként – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő csütörtökön Moszkvában, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt.

Mindent megteszünk az ellen, hogy a Golán-fennsíkon a terror újabb frontja nyíljon meg ellenünk

– mondta.

Netanjahu elmondta, azért érkezett az orosz fővárosba, hogy a szorosabb katonai együttműködésről egyeztessen, elkerülendő az incidensek lehetőségét Izrael és Oroszország között, amely Bassár el-Aszad elnök kormányának oldalán beavatkozott a szíriai harcokba.

A TASZSZ felhívta a figyelmet arra, hogy Putyin tegező formában fejezte ki jókívánságait izraeli tárgyalópartnerének a pészah közelgő zsidó ünnep alkalmából. Netanjahu Oroszország és az egész világ zsidóságát köszöntötte ugyanebből az alkalomból. Putyin figyelemre méltónak nevezte, hogy Izrael miniszterelnöke a Kremlből üdvözölte nemcsak Oroszország, hanem az egész világ zsidóságát is.

Putyin hétfőn fogadta Mahmúd Abbász palesztin elnököt, akit arról biztosított, hogy Moszkva támogatni fogja a közel-keleti békefolyamat előmozdítására irányuló erőfeszítéseit. Abbász egy új, a 2007-ben az amerikai Annapolisban tartotthoz hasonló nemzetközi Közel-Kelet-konferencia összehívását szorgalmazta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik