Nagyvilág

Agyonlőtte a mentésére érkező tűzoltót

Egy tűzoltó meghalt, egy másik pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett a marylandi Temple Hills városában, amikor egy háztulajdonos betörőnek hitte őket, és rájuk lőtt – jelentette a helyi sajtó. A 37 éves John Ulmshneider társaival a férfi mentésére érkezett a házhoz, és éppen az ajtót törték be, amikor a lövések eldördültek.

A tűzoltók segítségét a meg nem nevezett háztulajdonos testvére kérte, miután nem tudta elérni a cukorbeteg férfit, és azt gondolta elájult, és bajban van. A házhoz kiérkező tűzoltók hiába kopogtak, a férfi nem válaszolt, és ekkor döntöttek úgy, hogy az ajtót betörve jutnak be az épületbe, attól tartva, hogy háztulajdonos élete veszélyben van.

Ekkor azonban a házból több lövés érte őket. A házba elsőként belépő Ulmshneidert a beszámolók szerint egy golyó találta el, ami olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy rögtön a kórházba szállítás után halottá nyilvánították. Egyik társát, a 19 éves Kevin Swaint négy lövés találta el. Az önkéntes tűzoltót életveszélyes sérüléseket szenvedett, de a kórházban sikerült stabilizálni állapotát, és az orvosok közlése szerint túl fogja élni az esetet.

A lövöldözésben könnyebb megsebesült a háztulajdonos testvére is, akit a vállán talált el az egyik lövedék. Valamint két másik tűzoltó akkor szenvedett könnyebb sérüléseket, amikor fedezéket keresve elugrottak a lövések elől. Miután a házban lévő férfi megtudta, hogy kikre lövöldözött, ellenállás nélkül megadta magát.

A rendőrség őrizetbe vette a lövöldöző férfit, akit végül másnap vádemelés nélkül engedtek szabadon. A hatóságok közlése szerint a férfi elmondta: azt hitte, betörők törték rá az ajtót, és önvédelemből lőtt. A helyi ügyészség még vizsgálja, hogy eljárást indítanak-e ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik