Nagyvilág

A vécén húzta le felesége levágott fejét

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy brit bíróság a 69 éves Dempsey Nibbs-t, aki egy vascsővel kiütötte feleségét, majd a nő levágott fejét lehúzta a vécén – jelentette a brit sajtó. A darukezelőként dolgozó férfi azután ölte meg feleségét, hogy a nő bevallotta neki, hogy többször is megcsalta.

A gyilkosság még 2014 áprilisában történt a házaspár londoni otthonában. A beszámolók szerint Nibbs először egy vascsővel verte fejbe 60 éves feleségét, aki eszméletét vesztette. A férfi ezután lefejezte a nőt, majd a fejet egy kalapáccsal apró darabokra zúzta, és lehúzta a vécén.

A gyilkosság után Nibbs írt egy üzenetet fiának, majd a segélyhívót tárcsázta, közölve a diszpécserrel, hogy két holttestet találhatnak a lakásában. A kiérkező rendőrök a levélnyíláson át látták a feleség holttestét, és rátörték a férfira a lakás ajtaját.

Nibbs egy lefűrészelt csövű vadászpuskával és egy késsel a kezében várta őket. A rendőröknek sikerült tőle elvenni a puskát, de a késsel még sikerült megszúrnia magát. Kritikus állapotban szállították kórházba, ahol sikerült megmenteni az életét.

A férfi a tárgyalásán azt állította, hogy azért ölte meg feleségét, mert azt hitte, a nő egy „kígyó”, de a bíróság nem fogadta el védekezését, hogy mentális problémáktól szenvedne, és így jogilag beszámíthatatlan lenne. A férfinak minimum 21 éves kell leülnie büntetéséből, de – ahogy azt a bíró a tárgyaláson kijelentette – mivel Nibbs prosztatarákban szenved, szinte biztosan a börtönben fog meghalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik