Nagyvilág

Ecuadori földrengés: Kövér László részvétét fejezte ki

Kövér László, az Országgyűlés elnöke részvétét fejezte ki az ecuadori nemzetgyűlés elnökének, Gabriela Rivadeneirának a helyi idő szerint szombat este történt, sok halálos áldozatot követelő földrengéssorozat miatt. Kövér László levelében úgy fogalmazott, mély megdöbbenéssel értesült a történtekről.

A magyar Országgyűlés valamennyi tagja és a magam nevében őszinte részvétünket fejezem ki a baráti ecuadori népet ért súlyos csapás miatt, írta.

Hozzátette, biztos abban, hogy a hatóságok és a humanitárius szervezetek erőfeszítései hatékony segítséget nyújtanak a bajbajutottaknak, és mérséklik a borzasztó természeti csapás következményeit.

Fogadja Elnök asszony legmélyebb együttérzésünket és szolidaritásunkat, és kérem, továbbítsa azt az áldozatok hozzátartozóinak és a katasztrófa sérültjeinek, olvasható a részvétnyilvánításban.

Hétfői sajtótájékoztatóján Rafael Correa államfő azt közölte, hogy legkevesebb 272 halálos áldozatot követelt a szombati pusztító erejű, Richter-skála szerint 7,8-es fokozatú földrengés Ecuadorban, a sérültek száma pedig meghaladja a 2060-at.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Fredy Constante

Ajánlott videó

Olvasói sztorik