Nagyvilág

A héten még kórházban marad Robert Fico, hivatalos programját lemondták

További orvosi megfigyelésre ezen a héten még kórházban marad Robert Fico szlovák kormányfő, aki múlt csütörtökön került a pozsonyi Szív és Érrendszeri Megbetegedések Intézetébe (NÚSCCH), jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség hétfőn az egészségügyi intézmény szóvivőjére hivatkozva.

Erre a hétre a kormányfő munkaprogramját is lemondták. Robert Fico az eredeti tervek szerint ezen a héten Lengyelországban és Magyarországon is látogatást tett volna.

A kórház a kormányfő állapotáról a család kérésére nem ad tájékoztatást. A múlt héten csupán annyit közöltek, hogy Robert Fico kardiológiai vizsgálatok során esett át. Ezt az információt a kórház szóvivője hétfőn azzal egészítette ki, hogy a hét végéig meghosszabbítják a kormányfő kórházi megfigyelését. Az egyik pozsonyi lap, az esetről elsőként beszámoló liberális Denník N úgy tudja: Robert Fico akut koszorúér szindróma miatt került kórházba.

Hétfőn délután kezdődik az új összetételű pozsonyi törvényhozás második ülése, amelynek fő napirendi pontja a kormányprogram várható elfogadása, amivel a képviselők egyúttal bizalmat szavaznak Robert Fico új kormányának is.

A kormányprogramot az eredeti tervek szerint a miniszterelnöknek kellett volna a plénum elé terjesztenie. Ezt így viszont Peter Pellegrini kormányfő-helyettes teszi majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik