Nagyvilág

25 ezer ember sérült meg a thai utakon

Rengetegen sérültek meg közúti balesetek miatt a thai újévi fesztivál idején.

A hatóságoknak most az üdülésből visszatérőkre kell felkészülniük, mert az újévi ünneplést követően a hazatérők balesetei leginkább a fáradtságra és a gyorshajtásra vezethetők vissza. A közegészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a hosszúra nyúlt ünneplés ideje alatt 25 516 ember kapott orvosi ellátást, közülük 3815 volt a súlyos sérült. Ez utóbbiak több mint 28 százaléka az ittas vezetés miatt történt.

A minisztérium, számítva az újévi ünnepek alatt várható balesetekre, elrendelte, hogy a kórházak intenzív részlegei, műtői számítsanak a sérültek fogadására, akárcsak a vérellátó központok. A nemzeti katasztrófaközpontokban a tisztviselők készen állnak a válságos helyezetek kezelésére. Felhívták a lakosság figyelmét, hogy bármilyen baleset esetén azonnal hívják a mentők ügyeletét.

Az újévi ünneplés első hat napján, április 11-től 17-ig 397 ember halt meg, és további 3271-en sérültek meg a 3104 közúti balesetben Thaiföldön. Az adatok 29,74 százalékos emelkedést mutatnak a tavalyi év hasonló időszakához képest. A balesetek 80,88 százaléka motorkerékpárral történt, míg az esetek 10,08 százalékában a kisteherautók voltak részesei a történteknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik