Nagyvilág

A londoni polgármester és Brexit-hívő fanja kiverte a hisztit a stáb miatt

Előbb a polgármester rivallt rá a Channel 4 riporterére, majd egy EU-ellenes brit férfi rontott rá a távolabb ólálkodó stábra.

Nem csak az amerikai elnökválasztás kavarja fel a kedélyeket a mostani kampányok közül. A britek a nyáron arról szavazhatnak, hogy elhagyják-e az EU-t, és hiába mondja minden épeszű szereplő, hogy kvázi bedőlne tőle az ország gazdasága, egy masszív unióellenes kemény mag változatlanul kitart.

A Vote Leave (Szavazz a távozásra) nevű csoport manchesteri gyűlésén Boris Johnson, London Trump-hasonmás polgármestere mondott beszédet, és nem tetszett neki, hogy a Channel 4 tévé a helyszínen forgatott. Michael Crick kameráját kiszúrva kiabálni kezdett a pódiumon, hogy távolítsák el onnan azt, a tömeg pedig nevetve örült a sajtómunkás elküldésének – írja az Independent.

Crick több tíz métert ment arrébb, majd élőben bejelentkezett. Épp elemezte, mi zajlik messze a háta mögött, amikor egy paprikavörös úr érkezett oda és lepisszegte az – egyébként abszolút nem hangos – riportert, mondván:

maradjon csöndben, az a srác épp beszélni próbál, maga meg félbeszakítja.

Crick hiába magyarázta, hogy élő adásban van és épp a nézőknek magyarázná el a látottakat, a férfi rángatni kezdte őt, majd a kamera elé állt. Végül több stábtag unszolására eltávozott. Végül a Twitteren Crick kért elnézést, egyfelől üzenve követőinek, hogy ne hasonlítsák Johnsont a médiával rosszban lévő Donald Trump amerikai elnökjelölthöz, másfelől pedig szabadkozva, hogy a monitorozó füles volt rajta, ezért máshogy hallotta a saját hangját, és valóban hangos lehetett.

Johnson 48 órás Brexit blitz nevű túrája folytatódik, a hétvégén Leedsbe és Newcastle-be is ellátogat (a nem túl szerencsés név első része, a brexit Nagy-Britannia EU-s távozásának rövidítése, a blitzet pedig a második világháborús német bombázások legdurvább időszakaként használják).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik