Nagyvilág

Iszlám Állam: a párizsi és brüsszeli merényletek mögött is ugyanaz a testvérpár áll

A dzsihádisták magazinjában dicsőítették a terroristákat.

A brüsszeli robbantásokat végrehajtó el-Bakraoui fivéreknek a novemberi párizsi vérfürdőben is kulcsszerepük volt – derült ki az Iszlám Állam Dabiq című magazinjából, amelyben az öngyilkos merénylőket dicsőítették.

A Dabiq szerint a harmincéves Ibrahim és a 27 éves Khalid el-Bakraoui mindkét terrorakció mögött a kezdetektől ott állt, ők gyűjtötték össze a szükséges fegyvereket és robbanószereket. Azt írták, elsősorban az el-Bakraoui fivéreknek „köszönhető” a 130 halálos áldozattal járó párizsi merényletsorozat, Khalid el-Bakraouinak pedig volt egy álma, ami arra motiválta, hogy részt vegyen egy öngyilkos műveletben is.

Az ifjabb el-Bakraoui a brüsszeli metróban robbantotta fel magát március 22-én, 16 ember halálát okozva. Ugyanazon a reggelen bátyja, egy másik merénylővel együtt a repülőtéren robbantotta fel magát, ebben a támadásban ugyancsak 16-an vesztették életüket.

A Dabiq megerősítette, amit a belga és francia rendőrség is gyanúsít: azt, hogy Najim Laachraoui, a másik repülőtéri merénylő készítette el a párizsi és brüsszeli támadásokban használt robbanóeszközöket. (AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik