Nagyvilág

Internetes randija darabolt fel egy háromgyerekes anyukát

Egy amerikai bíróság kedden elrendelte egy 37 éves seattle-i férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt, majd feldarabolt egy 40 éves nőt, akinek testrészeit szombat délután találták meg egy szemetesben – jelentette a helyi sajtó. A bíróság kétmillió dolláros óvadékot állapított meg.

John Robert Charltont hétfőn tartóztatták le Ingrid Lyne meggyilkolásának gyanújával. A nő pénteken találkozott a férfival, akivel egy baseballmérkőzést nézett meg. A férfi azt állítja, annyira részeg volt, hogy semmire sem emlékszik az estéből.

Lyne eltűnését szombat délelőtt jelentette be a rendőrségen volt férje, miután nem találta otthon, amikor három közös gyermeküket elvitte a Seattle-hez közeli Renton városában található házához. A nő maradványait aznap délután találta meg egy seattle-i férfi az újrahasznosítható hulladékok tárolására használt szemetesében.

John Robert Charlton - azzal gyanúsítják, megölt, majd feldarabolt egy háromgyerekes anyukát
John Robert Charlton – azzal gyanúsítják, megölt, majd feldarabolt egy háromgyerekes anyukát

A Seattle Times cikke szerint a kukában egy láb és egy lábfej, valamint egy kardarab és egy fej volt, mind szemeteszsákokba csomagolva. A rendőrség Lyne fényképei alapján azonosították a maradványokat – közölte a lappal egy rendőrségi forrás.

Az újság információi szerint a nyomozók „jelentős mennyiségű” bizonyítékot találtak Lyne rentoni otthonában arra, hogy a nőt ott ölték meg. Egyebek mellett emberi húsra és vérre bukkantak a kád lefolyójában, valamint egy 40 centiméteres fűrészt, és olyan szemeteszsákokat, mint amilyenekben a testrészeket megtalálták. A hatóság szerint minden bizonyíték arra utal, hogy a nő saját otthonában lett feldarabolva, és gyilkosa onnan vitte át Seattle-be.

Lyne a beszámolók szerint egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg Charltonnal, akinek állítása szerint nagyjából egy hónapja kezdtek el randizgatni. Pénteken egy baseballmérkőzésen voltak. A nő három lányát – akik közül a legidősebb 12, a legfiatalabb pedig 7 éves – apjuknál helyezte el. Utoljára este fél 11-kor adott életjelet magáról, amikor üzenetet írt egyik barátjának, hogy randin van.

Charlton a hatóságoknak azt mondta, semmire sem emlékszik az estéből, mert annyira részeg volt, hogy teljesen kiütötte magát. Elmondása szerint nem töltötte együtt az estét Lyne-al, de azt már nem tudta megmondani, hogyan hagyta el a nő lakását, de azt feltételezte, hogy Lyne vitte be Seattle-be, ahol másnap reggel egy járdán ébredt. A rendőrök a férfi testén zúzódásokat és egyéb sérüléseket találtak.

Közben a rendőrség kiterjedt keresést indított az áldozat még hiányzó testrészeinek megtalálására, valamint az FBI segítségét kérték annak kiderítésére, hogy történtek-e hasonló bűntények a környéken. Ez utóbbi lépést a bűntény szokatlanul szörnyű módja miatt tették meg – írta a Times.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik