Nagyvilág

Megerőszakolt kutya felakasztott holttestére bukkant egy túrázó

Letartóztatott a rendőrség szombaton egy 33 éves férfit. A gyanú szerint James Leroy Evans volt az, aki március végén brutálisan megerőszakolt, majd felakasztott egy nőstény kutyát egy erdőben, a Summit-tó mellett, a Washington államban fekvő Olympiától nyugatra.

A kutya felakasztott tetemét egy biciklis túrázó fedezte fel március 21-én. Azonnal értesítette az állatvédelmi hatóságot. Amikor az állat holttestét felboncolták, akkor jöttek rá, hogy brutális szexuális bántalmazáson ment keresztül, mielőtt elpusztult. Halálát az akasztás következtében bekövetkezett fulladás okozta.

A tettes az után került kézre, hogy a helyi Fox csatorna egyik műsora foglalkozott az esettel, és bejelentették: a nyomravezető 25 ezer dollár (közel hétmillió forint) készpénzt kap, ha használható információkat ad a hatóságoknak. Ugyanaz a műsor tudatta szombaton, hogy a feltételezett tettes rendőrkézre került, de a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Csak annyit árultak el róla, hogy a férfinek van már priusza: többek között családon belüli erőszakért, és betörésért állt már bíróság előtt.

Fotó: MySpace
James Leroy Evans (Fotó: MySpace)

A nyilvános letartóztatási adatokat végigböngészve a BuzzFeed arra jutott, hogy a leírás csak egyetlen emberre illik rá: Evansre, akit óvadék lehetősége nélkül tartanak fogva a Thurston megyei börtönben.

Az állatvédelmi hatóság embereitől megtudták, hogy a kutya, egy Diamond nevű, hároméves pitbull-keverék egy kisfiú terápiás kutyája volt. Evans egyik rokonának a fiáé. Ott azonban, ahol fiú családja lakott, tilos volt az állattartás, még akkor is, ha segítő kutyáról van szó. A rokon ezért kérte meg Evanst, hogy viselje gondját Diamondnak, amíg egy kutyabarát lakásba tudnak költözni. Diamond mindössze négy napig élt a gyanúsítottal a halála előtt.

„Amit állítólag ez az ember Diamonddal tett, az elmondhatatlan. Annyira súlyos kínokat kellett átélnie mielőtt meghalt, hogy ez az ügy örökre beégett az agyamba. Ez az ember nem csak az állatokra, de az emberekre is veszélyes” – mondta az ügy egyik fedett nyomozója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik