Nagyvilág

Kimentette a fuldokló migránst a határőr, majd rögtön vissza is vitte a határ túloldalára

Az amerikai határőr egy társával éppen a Mexikó és az Egyesült Államok határfolyójánál, a Rio Grandénél járőrözött a texasi Progreso város közelében, amikor meglátták, hogy két férfi a vízbe ugrik. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint egyikük, egy kamasz fiú nagyjából a folyó közepén volt, amikor bajba került. A másik férfi ekkor ahelyett, hogy segített volna, inkább gyorsan elúszott a fulladozó fiútól – közölte a helyi sajtó, a határőrség (USBP) beszámolójára hivatkozva.

fulladozo-migrans02
A pillanat, amikor az embercsempész magára hagyja a fulladozni kezdő kamaszt – Fotó:USBP

Az egyik határőr ekkor gyorsan magára kapott egy mentőmellényt, majd beugrott a folyóba, hogy a gyerek segítségére siessen. Végül az erős sodrással megküzdve sikerült is elérnie a kamaszt, akit gyorsan partra is vitt – a mexikói oldalon. Majd miután meggyőződött róla, hogy a fiú jól van, visszaúszott az Egyesült Államokba.

fulladozo-migrans
Hiába kiáltozott segítségért, az embercsempész magára hagyta a bajab jutott fiút – Fotó:USBP

A USBP közlése szerint a fiú magára hagyó férfi minden bizonnyal egy embercsempész volt. Az esettel kapcsolatban Manuel Padilla Jr, a határőrség helyi vezetője elmondta: „Az embercsempészek szívtelen személyek, akik a kétségbeesett bevándorlókon élősködnek” és „olyan módszereket használnak, amik veszélyben sodorják a bevándorlók életét”.

Az USBP közölte: arra bíztatják a migránsokat, hogy ne próbálják meg átúszni a Rio Grandét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik