Nagyvilág

Párizsi terrortámadások: elkapták Abdeslam társát

A BBC belga sajtóinformációkra hivatkozva arról ír, hogy őrizetbe vették Mohamed Abrinit, a tavaly novemberi párizsi terrortámadások utolsó fontos gyanúsítottját. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Abrini ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, egy biztonsági kamerafelvétel tanúsága szerint ő vezethette azt a Renault Cliót, amit a párizsi merényletek idején használtak.

Europress
Europress

A híradások szerint Abrini lehet az a kalapot viselő férfi, akit a brüsszeli merényletek előtt rögzített a repülőtér biztonsági kamerája. Az ügyészség megerősítette, hogy több letartóztatást is végrehajtottak a brüsszeli robbantásokkal összefüggésben. Sajtóinformációk szerint az egyik érintett a Maelbeek metróállomáson történt robbantásban lehetett érintett, az ügyészség azonban nem közöl részleteket.

Pénteken a belga hatóságok felfüggesztették a párizsi terrortámadásokban kulcsszerepet játszó Salah Abdeslam kiadatási eljárását, a francia igazságügyi tárca szerint ez nem akasztja meg a terrorista ellen zajló nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik