Nagyvilág

Emberölés miatt áll bíróság elé egy apa, miután a rendőr megölte a lányát

Az amerikai férfi puskát fogott a rendőrre, aki emiatt rálőtt. A golyó a mögötte álló 12 éves kislányt ölte meg.

Emberölés vádjával kell bíróság elé állnia egy 57 éves amerikai férfinak lánya halála miatt, akit egy közrendőr lövése ölt meg – jelentette a helyi sajtó. Erről kedden döntött egy pennsylvaniai bíró egy előzetes meghallgatáson, kijelentve, elég bizonyíték van az apa ellen a per megkezdésére, az ellene korábban hozott vádak alapján.

Az eset január 11-én történt, amikor Clark Steele közrendőr (constable) kilakoltatási végzést vitt ki Donald Meyernek, aki azonban egy puskát fogott rá. Steele ekkor elővette pisztolyát, és egyszer rálőtt a férfira. A golyó a karján találta el Meyert, majd átment rajta, és eltalálta a mögötte álló 12 éves lányát, aki a helyszínen belehalt sebesülésébe.

A hatóságok szerint „Meyer hanyag viselkedése” indította el azokat az eseményeket, amik végül Ciara Meyer tragikus halálához vezettek. Ha nem fogott volna egy töltött félautomata puskát az egyenruhás rendvédelmi dolgozóra, a kislány nem halt volna meg – jelentette ki Andrew Bender ügyész.

Meyert közvetlenül az eset után súlyos testi sértés valamint hanyagságból elkövetett veszélyeztetés vádjával vették őrizetbe, és később adták hozzá a vádakhoz a nem szándékos emberölés vádját. A bíróság most ezt helybenhagyta. Meyert emellett illegális fegyverbirtoklással is vádolják, mert elmegyógyintézeti kezelése miatt nem tarthatott volna legálisan fegyvert magánál.

A közrendőr ellen nem emeltek vádat, mert a hatóságok szerint önvédelemből lőtt. A kislány aznap csak azért volt otthon, mert beteg volt és nem ment iskolába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik