Nagyvilág

Panama együttműködik a nyomozásban

Panama kész együttműködni az offshore-botrányban kiszivárgott adatok kapcsán indult minden vizsgálatban – erősítette meg kedden Álvaro Alemán, Juan Carlos Varela panamai elnök kabinetfőnöke egy sajtókonferencián, de emlékeztetett arra is, hogy eddig egy panamai társaságról sem állapították meg, hogy bűncselekményt követett volna el.

Alemán szerint Panama meg tudná torolni azt, hogy Franciaország ismét feltette az adóügyekben együttműködésre nem hajlandó országok feketelistájára. A kormány hasonló intézkedésekkel tudna válaszolni Franciaországnak, vagy bármely más államnak, amely követi Párizs példáját.

“Nem engedjük meg, hogy Panamát bűnbaknak tegyék meg” – jelentette ki a kabinetfőnök, hozzáfűzve, hogy a botrányban érintett országok mindegyikét felelősség terheli.

Az elnök utasította a külügyminisztériumot, hogy lépjenek érintkezésbe a több tucat érintett állammal – közölte Alemán. Párizs kedden – a világ leggazdagabbjai közé tartozók pénzügyi titkait megszellőztető offshore-botrány kirobbanását követően – döntött úgy, hogy visszahelyezi Panamát az adóparadicsomok feketelistájára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik