Nagyvilág

Hét külföldi halt meg egy spanyolországi balesetben

Öt francia, egy marokkói és egy kolumbiai állampolgár vesztette életét egy gyorshajtás miatt bekövetkezett autóbalesetben szombaton Spanyolországban.

A francia-spanyol határtól 25 kilométerre, Pont de Molins település magasságában, az N-II-es főúton egy francia rendszámú Volkswagen Golf és egy spanyol rendszámú Dacia Sandero frontálisan ütközött reggel fél hét körül. Az autók a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak.

A vizsgálatok szerint a tragédiát a Golf vezetője idézte elő: túl gyorsan hajtott egy olyan úton, amelyet a helyiek is csak halálkanyarként emlegetnek a gyakori balesetek miatt. Az úttest csúszós volt az eső miatt.

A Golf öt utasa – 19 és 22 év közötti, marokkói származású, de francia állampolgár fiatalemberek, köztük egy testvérpár – a helyszínen szörnyethalt, egyikük sem volt bekötve. A helyszínelők jelentős mennyiségű készpénzt, több mint ötezer eurót találtak az autóban.

A Dacia Sanderóval éttermi alkalmazottak egy közeli francia településre, Perthus-be tartottak. A spanyol sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de ő is csak annak köszönheti életét, hogy be volt kapcsolva a biztonsági öve. Két utasa, egy marokkói és egy kolumbiai állampolgár meghalt.

Marta Felip, a baleset helyszínéhez közel fekvő Figueras város polgármestere a televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy a lehető leggyorsabban teljes egészében kétsávossá kellene bővíteni a Madridból Barcelonán keresztül Franciaországba vezető N-II-es főutat, amely az ország egyik legforgalmasabb útvonala. A főút Zaragoza és Fraga, valamint Barcelona és a francia határ közötti szakaszán egy-egy sávon közlekedhetnek a járművek.

Még nincs két hete, hogy Katalóniában súlyos baleset ért külföldieket. Az AP7-es autópályán egy egyetemistákat szállító autóbusz áttörte a szemközti sztrádaszakaszt elválasztó szalagkorlátot, és az oldalára borult, majd egy személyautó frontálisan belerohant. A balesetben 6 ország diákjai vesztették életüket, 7 olasz, 2 német, 1 román, 1 osztrák, 1 francia és 1 üzbegisztáni diáklány. A busz 60 utasa közül 44-en sérültek meg, köztük egy magyar diák is, akinek mindkét keze eltört.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik