Nagyvilág

Trump elképesztően népszerűtlen a nők körében

A jelenleg legesélyesebb republikánus jelöltnek tűnő Donald Trump számai hihetetlenül rosszak a közvélemény-kutatásokban.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a nők nincsenek oda Donald Trumpért, de az utóbbi hetekben közzétett közvélemény-kutatások döbbenetes eredményeket hoztak. A milliárdos üzletemberről a nők nagyjából 70 százalékának van kedvezőtlen, vagy negatív véleménye, ami komoly kétségeket ébreszt azzal kapcsolatban, hogy lesz-e esélye nyerni, ha végül tényleg ő lesz a Republikánus Párt elnökjelöltje.

És ez nem csak egy felmérés eredménye. A Trumpot nem kedvelők nők aránya a különböző felmérésekben:

  • Fox News: 67%
  • Quinnipiac egyetem: 67%
  • NBC News/Wall Sstreet journal: 70%
  • CNN/ORC: 73%
  • ABC News/Washington Post: 74%

Tim Malloy, a Quinnipiac egyetem felmérésének egyik vezetője a számokat “történelmiként” jellemezte a Politicónak nyilatkozva. Azaz még soha nem voltak ilyen rossz számai egyetlen egy elnökjelöltnek sem. “Nagyon nehéz lenne ilyen számokkal megnyernie az elnökválasztást” – tette hozzá Malloy.

Trump persze nem hajlandó elfogani, hogy bajban van a női szavazók megnyerésével, ehelyett kijelentette, hogy ő lesz “a legjobb dolog, ami valaha is történt a nőkkel”.

A milliárdos üzletember már a kampány kezdete óta gondban van a női szavazatok megszerzésével, és ez a helyzet csak rosszabb lett az eltelt hónapok alatt. Az ABC News/Washington Post tavaly novemberben készített felmérése azt mutatta, hogy a republikánus nők nagyjából 2/3-a van kedvező véleménnyel róla. Most ez a szám már csak 43 százalék. A fehér nők körében – akik szavazata nékül nincsen semmi esélye egy republikánus jelöltnek sem – 29 százaléknak van kedvező véleménye róla, és 68 százaléknak kedvezőtlen.

És ezek a felmérések még azelőtt készültek, hogy Trump nekiment legfőbb riválisa, Ted Cruz texasi szenátor feleségének, hogy kampányfőnökét letartóztatták, mert megcibált egy riporternőt, és azelőtt, hogy Trump kijelentette: büntetni kéne az abortuszon áteső nőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik