Nagyvilág

Tanár akadályozta meg, hogy elsősök megöljék egy osztálytársukat

A résztvevők kora miatt sokkoló összeesküvést leplezett le egy általános iskola vezetősége az alaszkai Anchorage-ban. Három elsős lány meg akarta ölni egyik osztálytársát. Az ügy úgy derült ki, hogy egy gyermek meghallotta, amint a három kislány a tervről beszélget, és szólt az egyik tanárnak.

A nyomozásról keveset árul el az iskola, és a hatóság is, de az biztosnak tűnik, hogy a gyerekek komolyan elszánták magukat gyilkosságra, és az is, hogy nem fogták fel a súlyát annak, amit tenni készültek.

A gyilkossághoz szilikagélt akartak használni, azt az anyagot, amit apró fehér zacskóban bizonyos termékek csomagolásába tesznek, hogy magukba szívják a párát. A gyerekek ezzel elszámították magukat, a szilikagél ugyanis nem mérgező.

Több kis fehér zacskót gyűjtöttek össze, aztán magukkal vitték azokat az iskolába, hogy tartalmukat a társuk ételébe szórják, mert meg voltak róla győződve, hogy méreg.

Az iskola a helyi rendőrséget is bevonta az ügybe. Az egyik tiszt mindhárom érintettel elbeszélgetett, de vádat nem emeletek ellenük. A diákok valószínűleg valamilyen iskolai büntetést kapnak, de az intézmény erről sem árult el részleteket.

Az iskola mind a 32 elsős szüleit értesítette az ügyről, és kérték őket, hogy komolyan beszélgessenek el a gyerekeikkel.

(Washington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik