Nagyvilág

A felhőkarcoló is kilengett a párizsi robbanástól

Egyelőre kevés részletet tudni, de nem valószínű, hogy terrorcselekmény történt. Többen éreztek gázszagot a robbanás előtt.

Robbanás történt Párizs központjában. A közösségi médiában megjelent képek, videók tanúsága szerint sűrű fekete füst szállt fel egy épületből. Az orosz Szputnyik elérte a párizsi rendőrség sajtóirodáját, ahol közölték: a robbanás kiváltó oka egy lakástűz volt. A Le Parisien úgy tudja: öten sérültek meg.

A Rue Bérite-en volt a detonáció pénteken 12.20 körül, közel a híres parkhoz, a Jardin du Luxembourg-hoz. Egy szemtanú azt mondta a Local francia kiadásának, hogy a tűzoltók már egy órája oltottak, amikor a robbanás történt, közülük is megsérültek páran.

A Mirror úgy tudja: több utcát kiürítettek. A detonáció a francia főváros hatodik kerületében, egy hétszintes lakóházban történt. A környéken élő Jenna Binion azt mondta:

Éreztem, ahogy remeg a padlóm és egy hangos zajt hallottam, majd úgy éreztem, mintha valami füstölne odakint. Egy csomó ember van az utcákon és rengeteg szirénát hallani.

Sokan éreztek a Local szerint gázszagot a detonáció előtt. Az olyan erejű volt, hogy egy, a közeli Montparnasse felhőkarcolóban tartózkodó tanú szerint még a torony is kilengett a lökéshullámtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik