Nagyvilág

Kigyulladt egy 40 milliós Porsche a New York-i autószalonon

A lángba borult sportautóról készült felvételek futótűzként terjedtek  közösségi oldalakon.

Kigyulladt, és méteres lángokkal égett egy Porsche 911 Turbo a New York-i nemzetközi autókiállításon csütörtökön – jelentette a helyi sajtó. A kilencvenes években gyártott autó motorja egy szemtanú elmondása szerint járt, amikor egy hangos, robbanásszerű hangot lehetett hallani, és lángnyelvek jelentek meg a sportautó motorházában.

A tüzet a közelben lévő dolgozók hamar eloltották, és az esetben senki sem sérült meg – közölte a New York-i autószalon szóvivője. Chris Sams a New York Postnak elmondta: 18 éve dolgozik szóvivőként, és ez idő alatt még egyetlen egy ilyen eset sem történt a kiállításon.

Az autó egy speciális kiállításon lett volna kiállítva, ami péntektől várja a látogatókat. A tűz idején az érintett kiállítóterem még nem volt nyitva a nagyközönség előtt. Sams közlése szerint az eset nem okozott olyan nagy fennakadást, hogy emiatt ne nyitnák meg a termet a látogatók előtt.

A szóvivő elmondása szerint a nagyjából 40 millió forintot érő autó egy elektromos hiba miatt kapott lángra. Az a beszámolókból nem derült ki, hogy a majdnem 300 kilométer per órás sebességre képes sportautóban mekkora kár keletkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik