Nagyvilág

Élőben közvetítette a Facebookon, ahogy lelőtték

A chicagói férfi élő videóban jelentkezett be egy utcasarokról a közösségi oldalon, amikor ráátámadtak.

A lövöldözés csütörtök délután történt Chicago South Side nevű negyedében – közölte az amerikai nagyváros rendőrsége a helyi sajtóval. Az áldozat éppen egy élő videót készített ismerőseinek a Facebookon, amikor egy ismeretlen elkövető több lövést adott le rá. A 31 éves áldozat ekkor elejtette a telefonját, amivel a videót készítette, ami az ég felé nézve rögzítette támadóját, aki pont a mobil fölé állva újabb lövéseket adott le.

A felvétel gyorsan terjedni kezdett a közösségi oldalakon, ahogy egymás után osztották meg a felháborodott emberek. A chicagói rendőrség szóvivője a New York Daily Newsnak elmondta: tudnak a videóról, de azzal kapcsolatban nem nyilatkozhat. A lap rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy az áldozat bandatag volt.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a több lőtt sebtől szenvedő 31 éves áldozatot kritikus állapotban szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. A Chicago Tribune információi szerint a férfi az arcán és a lágyékán sebesült meg. Az elkövető a beszámolók szerint gyalog közelítette meg áldozatát, majd autóval menekült el a helyszínről.

A Facebookon élőben közvetített gyilkossági kísérlet csak egyike volt a Chicagóban aznap történt lövöldözéseknek. A Tribune információi szerint csütörtökön kilenc embert lőttek le a nagyvárosban, akik közül ketten meghaltak. A szerda esti hivatalos rendőrségi adatok szerint idén már 727 ember sebesült meg lövöldözésekben Chicagóban, és 135 gyilkosság történt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik