Nagyvilág

Méreggel akarták megölni osztálytársukat elsős kislányok egy általános iskolában

Felüggesztettek három első osztályos kislányt egy alaszkai magániskolában, mert az ebédjébe rakott méreggel meg akarták ölni egyik osztálytársukat – jelentette a helyi sajtó.

Az anchorage-i Winterberry általános iskolába járó gyerekek az igazgató és a rendőrség közlése szerint szilikagélt akartak felhasználni a gyilkosságra, nem tudva, hogy az valójában nem mérgező. A gyerekek feltehetően a tasakra írt “ne egye meg” felirat miatt gondolták azt, hogy a nedvességszívő zselégolyók megölik azt, aki megeszi azokat.

A három kislány a rendőrség közlése szerint nem jutott el addig, hogy az iskolába bevitt szilikagélt belerakják társuk ebédjébe. Egy diák ugyanis megtudta, hogy mire készülnek, és elmondta egy felnőttnek, és így sikerült megakadályozni a terv végrehajtását.

A gyerekek ellen nem indítottak bűnvádi eljárást – közölte a helyi rendőrség szóvivője. Jelenleg pszichológus vizsgálja, hogy felfogták-e, mire is készültek. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a három kislány visszamehet-e a népszerű magániskolába, ahova a KTUU televízió cikke szerint rendkívül nehéz bekerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik