Nagyvilág

Megszólalt a gépeltérítővel “szelfiző” férfi

A Guardiannak mesélt motivációjáról az EgyptAir 26 éves utasa, aki szelfit készített a gép eltérítőjével. Ben Innes, aki éppen üzleti úton járt Egyiptomban, nem csak a buli kedvéért húzott egy merészet: közelről szerette volna megnézni a robbanószerrel megrakott övet. Benne is felmerült ugyanis, ami később beigazolódott, hogy a gépeltérítő csak blöffölt a robbanószerkezettel kapcsolatban. Ha viszont igazi lett volna a bomba, egy szelfivel már nem veszített volna semmit.

Ben Innest a férfi három utastársával és a négyfős személyzettel együtt a repülőgépen tartotta, miután arra kényszerítette a pilótát, hogy Cipruson landoljon, pedig a férfi több utast is sértetlenül szabadon engedett.

Innes korábban a Sunnak úgy nyilatkozott: nem teljesen volt tudatában, mit is tesz, igyekezett elterelni a figyelmét a történésekről. A szelfi pillanatára a larnacai landolás után körülbelül egy órával került sor.

Az EgyptAir belföldi járatát kedden szerelmi bánata miatt térítette el egy libanoni származású férfi. A belföldi járatnak Larnacában kellett landolnia. Senki sem sérült meg.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik