Nagyvilág

Milliókat fizetett egy bérgyilkosnak, hogy megölje, de meggondolta magát, amikor elkezdte szurkálni

A fiatal kínai férfit a kibírhatatlan fájdalom hirtelen ráébresztette arra, hogy inkább mégiscsak élni szeretne.

Gyilkossági kísérlet vádjával tartóztattak le a Kínában egy férfit, akinek áldozata 70 ezer jüant, azaz hárommillió forintot fizetett neki, hogy ölje meg, de a tett végrehajtása közben meggondolta magát – jelentette a kínai sajtó. Az eset még tavaly októberben történt, de a helyi hatóságok csak a héten számoltak meg arról.

A két huszonéves férfi egy internetes csevegőszobában ismerkedett meg egymással, és egy hostelben találkoztak Zhengzhou városában, hogy végrehajtsák a bérgyilkosságot. A beszámolók szerint az áldozat azért akart véget vetni életének, mert egy autóbaleset után lebénult, és depressziós lett, de arra képtelen volt, hogy öngyilkosságot kövessen el.

A „bérgyilkos” egy késsel esett neki áldozatának a hostelszobában, és több mint tízszer szúrta hasba. Az ezzel járó szörnyű fájdalmat azonban nem viselte el a fiatalember, és a tett végrehajtása közben elkezdett segítségért kiáltozni. A „bérgyilkos” ekkor félbehagyta, amit elkezdett, és a kést a padlóra dobva elmenekült a helyszínről.

A hostel személyzetet az ágyon fekve találta meg a súlyos sebesüléseket szenvedett áldozatot, akit azonnal kórházba szállítottak, ahol a kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint még mindig kritikus állapotban fekszik. A bérgyilkost egy hónappal később tartóztatták le, miután sikerült azonosítaniuk a környéken lévő több mint 180 térfigyelő kamera felvételeinek áttanulmányozása után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik