Nagyvilág

Egy sztriptíztáncosnő megharapása miatt vesztette el állását a Trump kampánymenedzserét védő ügyvéd

A neves floridai ügyvéd életpályája szuperül bizonyítja, hogy floridai.

„A legőrültebb amerikai állam.” Az utóbbi évtizedben így vált ismertté a Florida, köszönhetően az amerikai és világsajtót elárasztó „furcsa floridai történeteknek”, amikre már külön oldalak is épülnek. A Donald Trump tettlegességgel vádolt kampánymenedzserét védő ügyvéd, Kendall Coffey története arról, hogyan vesztette el ügyészi állását, tökéletesen illik a sorba.

Ahogy arról már beszámoltunk, Trump kampánymenedzserét Floridában letartóztatták, és tettlegesség vádjával indítottak eljárást ellene, mert egy kampányrendezvényen megcibálta a konzervatív Breibart egyik újságírónőjét, amikor a riporter egy kérdést próbált meg feltenni a jelöltnek. A Trump-kampány a vádemelés után bejelentette, hogy az ismert floridai ügyvéd, Coffey lesz Corey Lewandowski védőügyvédje. Aki egyebek mellett arról ismert, ahogy elvesztette ügyészi állását.

A bejelentés után nem sokkal már meg is jelentek a cikkek arról, hogyan is történt az 1996-os eset. Az akkor még ügyészként dolgozó Coffey-t nagyon rosszul érintette, hogy felmentettek két feltételezett drogkereskedőt, és úgy döntött, hogy bánatát a Lipstik nevű sztriptízbárban enyhíti. Az akkor még ügyészként dolgozó férfi 900 dollárt fizetett egy pezsgős magántáncért, ami azzal ért véget, hogy egy vita közben megharapta az őt szórakoztató, Tiffany nevű szőke táncosnőt.

A helyi lapokban megjelent beszámolók szerint először megpróbálta megcsókolni a művésznőt, és akkor harapta meg a karján, amikor emiatt ki akarták dobni a helyről. Majd később apját küldte vissza a helyre, hogy 1200 dollárért vásárolja meg a hitelkártyás bizonylatot, ami bizonyította, hogy ott járt. Ez rögtön felkeltette a megharapott táncosnő, és férje érdeklődését, és panaszt tettek a férfi ellen, aki gyanúsan sokat foglalkozott azzal, hogy eltitkolja, hogy a helyen járt.

A panasz végül két hónappal később érte utol Coffey-t, aki ellen az igazságügyi minisztérium belső vizsgálatot indított a februárban történt eset miatt. Májusban behívatták az akkori igazságügyi miniszter, Janet Reno washingtoni irodájába, és a találkozó után Coffey gyorsan be is jelentette azonnali felmondását. Jogi karrierjének azonban olyan nagyon nem ártott az eset. Az ügyészi pálya elhagyása után ügyvédként dolgozott tovább, és kliensei között volt többek között Al Gore demokrata elnökjelölt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik