Nagyvilág

Horvát lap: a Mol emberei „puccsot” próbáltak végrehajtani

Az olajtársaság szerint annyira komolytalanok a vádak, hogy még helyreigazítást sem kérnek.

A horvát Nacional című hetilap szerint a Mol emberei „puccsot” próbáltak végrehajtani Horvátországban. Azt írták: a horvát nemzetbiztonsági szolgálat „meghiúsította a külföldi ügynökök műveletét, akik titokban követték, és felvételt készítettek a horvát állami vezetésről és az INA igazgatóságáról abból a célból, hogy kompromittálják és elmozdítsák őket a pozíciójukból”.

A lap vádja szerint a „titkos kémtámadást” a horvát kormány magas rangú tisztviselői, egy kormánytanácsadó, valamint az INA két igazgatósági tagja ellen szervezték. Az ügynököknek az volt a feladatuk, hogy minél több kompromittáló adatot szerezzenek be ezekről a személyekről, amit zsarolásra használtak volna az INA-ügyben annak érdekében, hogy a fenti személyeket hiteltelen tanúnak állítsák be a genfi választott bírósági tárgyalásokon, és ezzel csökkentsék a vallomásuk súlyát.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Mol kommunikációs igazgatója azt mondta: a Nacional komolytalan lap, a cikk értesülései pedig olyan szinten alaptalanok, hogy nem is akarnak rájuk reagálni. A Miniszterelnökség azt közölte: az ügyre a szokásos csütörtöki Kormányinfón reagálnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik