Nagyvilág

Eltérített repülő: a túszejtő a testére erősített bombával fenyegette a pilótát

Az eltérített gépről a korábbi információkat itt találja.

Nemzetközi sajtótájékoztatót tartott az egyiptomi repülésügyi miniszter. Egyelőre nincs elég bizonyítékuk arra nézve, hogy kijelentsék, a férfinél tényleg van bomba, de a pilótát egy testére erősített bombával fenyegette.

Azt mondta neki, Ciprusra vagy Törökországba repüljön, a pilóta végül az előbbit választotta. Ennél a pontnál megdőlni látszik, hogy tényleg szerelmi bánatában térítette el a férfi a gépet, bár a miniszter kollégái és a ciprusi elnök is erről beszélt korábban.

Eredetileg 55 utas és hétfős személyzet volt a gépen, nagy részüket elengedte a túszejtő, most hetet tart fogva, három utast és négy embert a személyzetből.

A férfival jelenleg is tárgyalnak, állítólag kinn van a reptéren a volt felesége is. Korábban elterjedt a hír, hogy menedékjogot követel a túszejtő, de arról is lehetett hallani, hogy egyiptomi bebörtönzött nők szabadon engedését.

Valaki megszökött a gépről, valószínűleg a legénység egyik tagja, az ablakon át távozott:

Nem Szamaha a túszejtő

A BBC beszélt egy utassal, akit Ibarhim Szamahanak hívnak. Korábban azt írtuk, ő a gépeltérítő, de kiderült, ő csak egy utas. Azt mondta, az utasoknak sokáig nem árulták el, hogy a gépet eltérítették, a helyzet csak akkor lett gyanús, amikor a légikísérők elkezdték összeszedni az utasok papírjait, ez nem szokványos eljárás egy belföldi járaton.

Később mondták nekik, Cipruson szálltak le.

A ciprusi külügy most a Twitterén azt írja, a túszejtőt Seif Eldin Mustafanak hívják.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Katja Hrisztodolu

(BBC, Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik