Nagyvilág

A kiszavazóshow, ami durvább a Big Brotherénél

Nem jó Iszlám Állam tagnak lenni, ha az ember belefut ebbe a síita milíciába. A volt iraki különleges katonák ugyanis kegyetlen online játékot találtak ki az ISIS-harcosoknak.

Nagyon kemény valóságshow-t csinál egy iraki milícia az ausztrál News.com.au szerint: Instagram oldalt állítottak fel, ahova elfogott Iszlám Állam harcosok képeit teszik fel némi angol és arab szöveggel. Aztán jön a lényeg:

az oldal lájkolói szavazhatnak arról, életben hagyják-e az iszlamista foglyot.

Az Iraqi Swat fedőnevű csoport egy órát ad követőinek a döntésre, ami az esetek zömében halál. A kommentelők zöme dühös és bosszúszomjas üzenetekben kér pusztulást az egész ISIS-re. Eközben érdekes, hogy ugyan az Instagram felhasználási feltételeiben benne foglaltatik, hogy minden fenyegető tartalmat törölnek, az oldalnak már 84 ezer követője van, pedig rendszeresen megszegi a játékszabályokat.

Egyes médiaértesülések szerint az Iraqi Swat az iraki hadsereg egykori különleges erejének tagjaiból áll, és persze zömmel mindannyian síiták. Az Instagramjuk amúgy életképeket, harcosaik csoportképeit és az ISIS-t cikiző tartalmakat is mutat. Az oldalt szándékosan nem linkeljük, aki akarja, keresse meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik