Külföld

A kiszavazóshow, ami durvább a Big Brotherénél

24.hu
24.hu

2016. 03. 29. 21:48

Nem jó Iszlám Állam tagnak lenni, ha az ember belefut ebbe a síita milíciába. A volt iraki különleges katonák ugyanis kegyetlen online játékot találtak ki az ISIS-harcosoknak.
Korábban a témában:

Nagyon kemény valóságshow-t csinál egy iraki milícia az ausztrál News.com.au szerint: Instagram oldalt állítottak fel, ahova elfogott Iszlám Állam harcosok képeit teszik fel némi angol és arab szöveggel. Aztán jön a lényeg:

az oldal lájkolói szavazhatnak arról, életben hagyják-e az iszlamista foglyot.

Az Iraqi Swat fedőnevű csoport egy órát ad követőinek a döntésre, ami az esetek zömében halál. A kommentelők zöme dühös és bosszúszomjas üzenetekben kér pusztulást az egész ISIS-re. Eközben érdekes, hogy ugyan az Instagram felhasználási feltételeiben benne foglaltatik, hogy minden fenyegető tartalmat törölnek, az oldalnak már 84 ezer követője van, pedig rendszeresen megszegi a játékszabályokat.

Egyes médiaértesülések szerint az Iraqi Swat az iraki hadsereg egykori különleges erejének tagjaiból áll, és persze zömmel mindannyian síiták. Az Instagramjuk amúgy életképeket, harcosaik csoportképeit és az ISIS-t cikiző tartalmakat is mutat. Az oldalt szándékosan nem linkeljük, aki akarja, keresse meg.

Kommentek

Aranyáron is megveszik a kínaiak a dobozos levegőt
Rosztov-na-Donu, 2016. március 19.
Tûzoltókról a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülõterén történt légikatasztrófa helyszínén 2016. március 19-én, miután leszállás közben a földnek csapódott, darabokra szakadt és kigyulladt a FlyDubai fapados légitársaság Boeing 737-800-as gépe. A balesetben a fedélzeten lévõ mind a 62 ember életét vesztette. (MTI/EPA)Orosz légikatasztrófa: nem a gép hibája okozta a katasztrófát